Over Johan

Johan is een enorme doorzetter, die niet snel opgeeft. Iemand die niet snel tevreden is over het resultaat.

Eigenlijk is Johan een perfectionist. Maar hij heeft ook geleerd dat 80% van het gewenste resultaat bereikt kan worden in 20% van de tijd. En bij het opleveren van het eerste deel ontstaat voortschrijdend inzicht, ook omdat de wereld snel veranderd.

Software ontwikkeling is een iteratief proces. Producten zijn eigenlijk nooit helemaal af. Het kan namelijk altijd mooier en beter.

Ruim 40 jaar werkzaam in IT

Na zijn studie elektrotechniek, kwam ik in 1975 voor het eerst in aanraking met computers. Niet alleen een groot main-frame, maar ook de eerste microprocessor, die alleen in machinetaal te programmeren is.

Service Engineer / Hardware Software Specialist

Een klein jaar na zijn diensttijd ging Johan in 1978 werken als sevice engineer bij het computerbedrijf /M/A/I. Het was echt pionieren, opgeven was geen optie. Intern heeft hij zeel veel cursussen gevolgd zowel over hardware als software.

De interesse in softwareontwikkeling werd steeds groter. Vanuit het hoofdkantoor kregen we kettingformulieren met klantinformatie, maar de storingen en afspraken werden nog in een papieren agenda bijgehouden.

Dat moest toch anders kunnen. Dus er werd een computer gebouwd van reserve onderdelen en Johan begon te programmeren. De eenvoudige digitale agenda groeide uit tot een volwaardig service informatie systeem,

Inmiddels was Johan ook gestart met een avondopleiding tot informaticus, stapte over naar de software-afdeling, waar ook de technische achtergrond heel waardevol bleek.

Informatie Analyst / Specialist

In 1995 begon Johan bij EDS als informatie analist en werd later specialist. Hier heeft Johan diverse opdrachten gedaan bij klanten in Nederland en Belgiƫ. Analyses uitvoeren, workflow en datamodellen maken en vervolgens programmeren in diverse talen. Bij dit bedrijf enorm veel cursussen gevolgd en de certificering gehaald voor Microsoft Solution Developer.

Certified Business Intelligent Professional

Een van de klanten was NUON / Alliander. Van 2010 tot zijn pensioen op 13 augustus 2020 werkte Johan als BI consultant bij Alliander. Hier heeft Johan ook zijn CBIP, Certified Business Intelligence Professional gehaald.